Inici / Viure a Sant Quirze / Agenda de la ciutat

Agenda

Conferència Ciència - Aula d'extensió universitària -

Data

22/11/2017

Hora

18 A 20 hores

Organitza

Auxa d'extensió Universitària

Col·laboració

Ajuntament de Sant Quirze del Vallès

Activitat adreçada a:

Socis de l'entitat -Per poder-vos fer socis cal enviar un correu electrònica a mateu.triquell@gmail.com

Lloc

Casal d'Avis - Sala d'actes


 Conferència Ciència de les terres rares al Grafe (làmina de carboni l'espessor del qual pot ser d'un sol àtom, es castellà Grafeno). La paraula "TERRA" ve de l'antiga denominació que se'ls donava als òxids i el de "RARES" per la dificultat d'extracció. Les aplicacions de les TERRES RARES són molt àmplies i augmenten constantment. S'utilitzen per produir discos durs d'ordinador, catalitzadors d'automòbils, telèfons mòbils intel·ligents, pantalles de TV i un llarg etcètera.


Tancant el cercle dels materials avançats.


Dirigida per Pedro Gómez-Romero. Doctor en Química., Georgetown University, USA, 1987, amb Distinció Professor de Recerca del CSIC en l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia, ICN2 (CSIC-BIST), on dirigeix el grup NEO-*Energy, amb projectes en els camps de nanomaterials per a emmagatzematge i conversió d'energia.
Autor de més de 200 publicacions en revistes internacionals,
Autor i editor de diversos llibres tècnics i de divulgació


Breu resum de la conferència:


En la nostra activitat d'un dia usem o ens servim de més materials que els nostres avis en tota la seva vida. Molts no els veiem; estan amagats en els nostres mòbils, en els nostres cotxes, a les nostres cases. I cada vegada hi ha més. Elements com les terres rares o metalls preciosos com el platí són tan útils com a escassos, de manera que toca començar a plantejar múltiples estratègies globals com l'ocupació de materials alternatius abundants i el reciclat dels reciclables. Podemos començar a plantejar el desenvolupament d'una economia circular, sostenible, si pot ser sense enfonsar la biosfera que ens ha estat donant exemple des que som conscients. Vidre, paper i plàstics han estat només el principi.
 


Per a més informació envieu un correu electrònic a aquesta adreça: mateu.triquell@gmail.com


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto