RSS

RSS

Que es la sindicació?


La sindicació de continguts és una forma de distribuir continguts de forma automàtica a aquells usuaris que accedeixen freqüentment a determinades pàgines, sense necessitat de que aquests entrin a les mateixes. Aquests continguts es distribueixen mitjançant uns Canals, anomenats comunament “feeds” als que l’usuari pot subscriure’s. Les aplicacions que permeten subscriure’s i arribar a aquests Canals reben diferents noms, els mes comuns son: “lectors de noticies”, “agregadors de feeds”, “lectors de Canals”, “Newsreaders” o “Feed Reader”

Lectors de noticies

Els lectors de noticies o “agregadors de feeds” son programes que permeten subscriure’s i arribar als Canals o feeds. Recopilen actualitzacions de pàgines web a les que prèviament l’usuari s’ha subscrit i mostren, ja sigui en forma de titular, resum o text complert, incloent arxius d’imatge, àudio o vídeo, el contingut més recent de cadascun d’aquests llocs.

Permeten per tant als usuaris accedir ràpidament als continguts nous dels llocs web, blogs, diaris, etc… als que estan subscrits. Existeixen nombrosos lectors i poden ser un programa d’escriptori que s’instal•la al PC, o una aplicació basada en web.

Però com reconèixer entre els diferents llocs e informacions que existeixen a Internet aquells que disposen de format RSS? Molt senzill, donat que els feeds acostumen a indicar-se a les pàgines web mitjançant petits quadres que inclouen les sigles RSS o icones com les que utilitzem en aquest portal.
Si disposa d’un lector predeterminat al seu navegador d’Internet o un lector d’escriptori, faci click sobre la icona i el canal de sindicació s’afegirà automàticament.

Si utilitza un lector web, probablement hagi d’introduir l’adreça RSS del canal per sindicar-se. Si te dubtes consulti el manual del seu lector.


Canals RSS

Alguns lectors de RSS en línia:Alguns programes lectors de RSS:


  • Newsgator (complemento de Outlook)
  • FeedReader (Windows)
  • RssReader (Windows)
  • Sharp Reader (Windows)
  • AmphetaDesk (Windows, Mac, Linux)
  • Xcast (Mac)
  • NetNewsWire (Mac)
  • Straw (Linux)

 


Com puc sindicar-me?


Canals RSS de
santquirzevalles.cat:


>>  Noticies i Agenda 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto