01/03/2018

Comença la programació amb motiu del Dia Internacional de les Dones 2018

El mes de març preveu una àmplia oferta d’activitats per a la reflexió sobre el paper de les dones

El mes de març centra la seva atenció en les dones. Amb motiu de la commemoració el proper dia 8 del Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament ha organitzat una àmplia programació que comença avui i s’allarga fins al 23 de març.


 
El tret de sortida a les activitats s’inaugura demà a la Biblioteca Municipal amb el cinefòrum “Princeses i bruixes: les heroïnes de Miyazaki”. Després de la projecció, que tindrà lloc a les 18 hores, hi haurà un debat a càrrec d’Anna Junyent, guanyadora d’un premi pel treball “Anàlisi de la representació femenina en la filmografia de Hayao Miyazaki”.
 
8 de març, Dia Internacional de les Dones
La jornada començarà a les 12 hores amb la lectura del manifest a la plaça de la Vila. A continuació, hi haurà una representació del símbol de les dones i una lectura commemorativa de poemes, amb la col•laboració de l’Escola d’Adults l’Olivera i l’Aula d’Extensió Universitària a l’Espai Maria Mercè Marçal.
A migdia, el celler de Can Barra acollirà la III Jornada Emprendre en Femení. Es tracta d’un dinar net-working dinamitzat per la coach Roser Sellés i amb la presentació de l’experiència cooperativista de l’Estraperlo i de Banca Ètica, FETS, Finançament ètic i solidari.
La tarda s’estrenarà amb l’acte de lliurament del Premi Dona de SQV, a les 19 hores a la sala històrica de la Patronal. A continuació, a les 20.30 hores, Sopar de dones a la sala nova. Un moment per compartir inquietuds i posar en comú els temes que interessen al col•lectiu.
 
Música, cinema i teatre
Una de les activitats principals de la programació se centra en la música, el cinema i el teatre compromès. Així, podrem veure des del concert de la terrassenca Gemma Humet el proper 10 de març; passant per “Júlia Ist” diumenge dia 11 a la Patronal. De fet, la Patronal acollirà també la projecció d’”Una pastisseria a Tòquio”, el 17 de març; i el teatre-dansa “Aüc, el so de les esquerdes”, el dia 23 de març.
No faltarà a la cita un cabaret feminista molt especial el proper 16 de març: “Cabaret Hora Bruixa”, a les 21 hores a la sala nova de la Patronal.
Apunteu també a les agendes la 7a Mostra Nacional de Cançó Improvisada el 24 de març, a la Patronal.
 
Programació infantil
La Biblioteca Municipal acollirà el 9 de març l’Hora del conte: “Encara que sigui una nena…”, a càrrec de Susagna Navó. El dia 16 de març podreu gaudir de la pel•lícula “Ballerina”, a la sala històrica de la Patronal.
 
Activitats per a la reflexió
La programació s’omple també de sessions per a la reflexió, com la del proper 13 de març, amb el nom “Models femenines en les distòpies i les utopies audiovisuals”; la xerrada “Cicle menstrual hormonal femení” el 9 de març o les exposicions “Dones i literatura” i “Dones del Barri”, als centres cívics de Can Feliu i Torre Julià, respectivament.
 
Podeu consultar la programació detallada en el document pdf adjunt en aquesta notícia.
 

Programació 8 de març, Dia Internacional de les Dones 2018

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto