05/10/2017

Professorat xinès visita El Turonet per aprendre sobre educació inclusiva

La comitiva ha viatjat a Catalunya per conèixer el funcionament de tres centres escolars i els seus sistemes educatius

Un grup de professorat xinès va visitar ahir l’escola El Turonet de Sant Quirze. La comitiva ha viatjat fins a Catalunya per aprendre de les escoles en matèria d’educació inclusiva. En total, 40 professors de 4 universitats de la Xina, que faran una estada d’una setmana al campus de la UAB i visitaran també l’Escoleta, al campus de Bellaterra, i Pere Calders de Polinyà.


 
L’objectiu del projecte és promoure la formació del professorat de les escoles d’educació primària en inclusió educativa a la Xina. Per aquest motiu, des del projecte europeu estan fent una tasca per conèixer les pràctiques inclusives en contextos educatius i socials a la Xina, desenvolupar les competències del professorat relacionades amb l’educació inclusiva a les Universitats xineses, dissenyar, desenvolupar i implementar una formació continua (un Màster) en educació inclusiva per part del professorat de les escoles d’educació primària a la Xina, i crear una xarxa internacional sobre educació inclusiva.
 
El projecte Promoting inclusive education thorugh curriculum development and teacher education in China (INCLUTE), en el que participa la UAB a través del grup de recerca SIdis del Departament de Pedagogia Aplicada de la UAB, finalitzarà d’aquí a un any i en porta dos de funcionament (es va iniciar l’octubre del 2015). 
La visita del professorat universitari xinès a la UAB s’emmarca dins el programa formatiu que els partners europeus estan realitzant amb el professorat universitari d’aquestes quatre universitats xineses.
 
L’educació inclusiva es basa en el respecte, la no-discriminació i els valors de justícia social. La igualtat i diversitat són valors positius. També té en compte que tots els estudiants han de tenir dret al sistema d’educació general i poder desenvolupar les seves capacitats de forma exitosa. Amb la participació en aquest projecte, les universitats xineses volen promoure canvis en les actituds, les polítiques i les pràctiques relacionades amb la inclusió a la Xina.
 
Escola Verda
El passat dia 23 de setembre l’escola El Turonet va rebre el reconeixement com a Escola Verda. Una placa que evidencia el seu compromís amb el medi ambient, aplicant els valors de reduir, reaprofitar i reciclar els residus, i que atorga la Generalitat de Catalunya.
 
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto