24/01/2017

Atenció a la grip: alguns consells per evitar-la o conviure millor amb ella

La baixada de temperatures ha generat un pic d’epidèmia de grip

La incidència de la grip aquests dies està sent especialment intensa. La meteorologia, amb l’onada de fred i les baixes temperatures, han donat lloc a uns nivells de malalts que es troben al llindar de l’epidèmia. El CAP Sant Quirze recorda que fins el 31 de gener sou a temps de vacunar-vos contra la grip estacional, especialment les persones de 60 anys d’edat o més; persones internades en institucions tancades; adults i nens amb malalties pulmonars, cardiovasculars, metabòliques, renals o hepàtiques cròniques, neuromusculars greus, anèmies o immunosupressió; persones amb obesitat mòrbida i dones embarassades..


També, però, s’aconsella a individus o grups que puguin transmetre la grip a persones d’alt risc: professionals de la salut, treballadors d’institucions sòcio-sanitàries i familiars de persones amb alt risc.
 
A banda de la vacuna, què podem fer per prevenir la grip?
Podem seguir alguns consells, com: tapar-nos el nas i la boca amb un mocador en tossir o esternudar; eviteu tocar-vos els ulls, el nas o la boca; renteu-vos sovint les mans després d’estar en contacte amb un malalt de grip; renteu-vos les mans abans de manipular aliments, menjar o donar de menjar als altres.
 
I si hem agafat la grip, què?
Cal que feu repòs i vigileu l’aparició de signes d’alerta: si teniu dificultat respiratòria o confusió mental, o si després de 4 dies encara teniu febre superior a 38ºC, truqueu al vostre centre de salut. També cal que beveu força líquids i si és possible estigueu-vos en una habitació separada de les àrees comunes del domicili, amb ventilació directa de l’exterior.
 
Més informació en aquest enllaç. 
 
X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto