18/02/2019

Sant Quirze rep un reconeixement de Bones Pràctiques de la Fundació Pi i Sunyer i la FMC

L’acció que rep la distinció és el projecte de mobilitat sostenible als polígons industrials

L’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès ha rebut un reconeixement de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals per la iniciativa de mobilitat de millores en l’accés als polígons industrials (SQV Smart PAE). Es tracta del projecte de bicicletes elèctriques que permet el desplaçament de treballadors i treballadores entre l’estació dels FGC i les empreses ubicades als polígons. La iniciativa rep el certificat de bona pràctica en el període 2014-2018, dins del Banc de Bones Pràctiques (BBP).


L’acte de lliurament de la distinció es va celebrar el passat 14 de febrer, en el marc de la conferència sobre innovació democràtica i govern local, organitzada per les esmentades institucions. El regidor de Parcs, Jardins i Via Pública, Mobilitat i Transport, David Caminal, va recollir la distinció de mans del president de la FMC, Xavier Amor i del president de la Fundació Pi i Sunyer, Àngel Garcia Fontanet.
Durant la jornada es van reconèixer les iniciatives de 81 municipis de tot Catalunya que han obtingut el certificat de bona pràctica. En l’acte van intervenir-hi  representants de les quatre demarcacions territorials que van explicar els seus projectes. En acabar les intervencions, els guardonats van pujar a l’escenari per recollir el diploma acreditatiu de bona pràctica.


El Banc de Bones Pràctiques (BBP) de la Fundació Carles Pi i Sunyer ha acreditat al llarg
dels darrers anys més de tres-centes accions o programes d’èxit desenvolupades pels governs locals a Catalunya, i constitueix una plataforma consolidada que promou el bon govern i la bona administració local. L’avaluació d’aquestes pràctiques es basa en criteris de qualitat que coincideixen amb els principis d’autonomia local i bona governança democràtica local promoguts pel Consell d’Europa.
El Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals és un servei de detecció, sistematització i difusió d’experiències innovadores de govern i gestió municipal. Aquesta plataforma, que ha estat pionera, és una referència per als responsables de les polítiques municipals, ja que hi poden trobar idees útils i innovadores per a la gestió del dia a dia.
 


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto