01/04/2021

Sant Quirze dona visibilitat al Dia Mundial de l’Autisme il·luminant de blau el llac del parc

Sant Quirze acaba d’estrenar jocs infantils adaptats a les necessitats especials dels infants amb TEA

Sant Quirze del Vallès dona visibilitat al Dia Mundial de l’Autisme, que se celebra el 2 d'abril, amb una il·luminació blava al llac del parc de les Morisques. El col·lectiu de persones i famílies amb trastorn de l’espectre autista (TEA) han hagut d’afrontar amb la crisi sanitària actual més situacions d’estigmatització i discriminació dels seus drets. Per això segueix essent molt necessari  reivindicar actuacions davant dels problemes que es troben en el seu dia a dia, i per conscienciar sobre les necessitats i reptes que té la societat per integrar-los. Entre d’altres, la Federació Catalana d’Autisme, denuncia la no inclusió a les escoles de les persones amb autisme, als espais d’oci o als entorns laborals.


Parcs adaptats
Sant Quirze acaba d’estrenar jocs infantils adaptats a les necessitats especials dels infants amb TEA, i treballa ja en el projecte de pictogrames per desenvolupar una senyalització adaptada a les seves necessitats al poble. Recordem que Sant Quirze és la seu de l’Associació Aprenem al Vallès, una entitat que aplega famílies que treballen per reivindicar i treballar pels drets de les persones amb TEA.


Segons dades publicades per la Federació Catalana d'Autisme, en els últims 6 anys hi ha hagut un augment del 250 % dels casos i, per tant, cada vegada és més necessari i urgent dotar i adaptar  els espais a les necessitats d'aquest col·lectiu.


El lema d’enguany és Podem aprendre podem treballar, quelcom que només és possible si es reben l'atenció i els suports necessaris des de la infantesa i durant tot el cicle vital.


Si voleu contactar amb l’Associació Aprenem, podeu fer-ho a través d’aquest correu aprenemvalles.info@gmail.com


Més informació

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto