30/01/2017

"No abusem dels aliments processats ni dels fregits"

La dietista Anna Gispert dóna consells sobre com alimentar de manera saludable els infants

Una vintena de persones van assistir dissabte a la xerrada “Claus per a una alimentació saludable dels nostres infants”, a càrrec de la dietista i nutricionista Anna Gispert. L’activitat s’adreçava a tots els públics i especialment a les ampas de les escoles. 


Durant la sessió es van abordar aspectes com els menús que es presenten a les escoles, cada vegada més saludables, malgrat necessiten de revisions periòdiques. Segons Gispert “les escoles estan incorporant més la proteïna d’origen vegetal i aliments com el pa, l’arròs i altres varietats de cereals integrals, de grà sencer”. En aquest sentit, es va orientar els assistents sobre com complementar a casa una bona dieta a l’hora de sopar: “cada sopar ha de comptar amb verdures, hortalisses i amanides.”
Gispert va ser especialment rotunda amb la incorporació dels processats, cada vegada més, a les dietes infantils: “limitem-lo a ocasions. Em refereixo a hamburgueses envasades, frankfurts, brioixeria, pa de mala qualitat… i els fregits igual, s’han d’alternar diferents tècniques culinàries”, va insistir la ponent.
Finalment, també es va incidir en l’alimentació creada exclusivament per a infants, com llets infantils o iogurts, que respon més a interessos industrials que a beneficis per a la salut: “.. és com aquest costum de donar una galeta als nens petits quan tenen gana… és millor opció una peça de fruita, fruits secs o un xerrys!”.
El cicle, organitzat des de la Regidoria de Salut de l'Ajuntament, continuarà properament amb dues xerrades més: una centrada en l’alimentació durant l’adolescència, i l’altra en diferents etapes del cicle vital de la dona: primera regla, embaràs, lactància, menopausa, etc.
 

Presentació xerrada alimentació infantil

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto