Les visites d'estudi dins el programa europeu Grundtvig

Les visites d’estudi del PAP (Programa d’Aprenentatge Permanent) tenen com objectiu la promoció de la cooperació europea i l’intercanvi d’informació i experiències entre especialistes educatius. Permeten conèixer els enfocaments d’altres països i ofereixen una millor visió de l’educació a Europa.

Aquest programa es desenvolupa a la Comissió Europea des de 1978 per afavorir intercanvis i cooperació en educació i formació respecte a un tema educatiu. S’observa, es debat i s’intercanvien perspectives e idees.


Visita d' estudi a Suècia

A l’inici del curs 2011-2012, la directora de l’Escola d’Adults, Yolanda Corral, va gaudir d’una beca per participar en una visita d’estudi a Göteborg, Suècia. Van participar 8 persones dels següents països: Alemanya, Itàlia, França, Bèlgica, Dinamarca, Regne Unit, Islàndia i Espanya.

El tema genèric d’estudi estava inclòs en el grup de fomentar la cooperació entre els mons de l’educació i del treball, concretament “Adult education – A stepping stone for immigrants entering the labour market”.


Els temes que es van observar, debatre, intercanviar i desenvolupar van ser:
-   L’educació d’adults com un trampolí cap a l’ocupació.
- Com ensenyar als immigrants que una llengua pot estar estretament connectat amb l’objectiu professional dels individus.
-  Els mètodes de treball per connectar l’educació d’adults i el mercat de treball.
-   La cooperació regional entre els proveïdors d’educació d’adults.

Els aspectes anteriors es van estudiar
-  Visitant centres d’educació d’adults en diferents municipis de la regió i de diferents tipus a Stenungsund, Mönldal, Kungälv i Gothenborg.
-   Visitant el Servei Públic d’Ocupació AF a Kungälv.
-   Assistint a xerrades i tallers sobre integració i educació d’adults.
-   Observant el treball directe a l’aula dels centres de formació d’adults.

El reportatge del treball realitzat es publicarà a la web del CEDEFOP (European Centre for the Development of Vocational Training), tan aviat surti l’enllaçarem en aquest espai.

 Des d'aquí podeu veure un recull de vídeos i fotografies de l'experiència.


X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto