Programa Grundtvig

Programa Grundtvig

Grundtvig (1783-1872) va ser un escriptor danès considerat el fundador de la tradició nòrdica “aprendre durant tota la vida”. La seva filosofia es fonamenta en la idea que l’educació ha d’estar disponible durant tota la vida i estendre’s a tots els ciutadans del món.

Les beques Grundtvig van ser programes europeus per incrementar l’ajut a l’educació d’adults mitjançant la cooperació europea. Les accions d’aquest projecte estaven dirigides a contribuir a la millora de qualitat de l’Educació de Persones Adultes, a augumentar les oportunitats d’aprenentatge al llarg de la vida dels ciutadans europeus i a promoure la innovació i l’intercanvi d’experiències educatives.

Van configurar aquest programa, projectes de diverses àrees, seminaris, activitats temàtiques així com beques a les persones adultes per tal de perfeccionar les seves habilitats i coneixements en altres països.

Actualment aquest programa va ser substituït pel programa Erasmus +, que va entrar en funcionament l'1 de gener de 2014.

Per a més informació visiteu: http://www.oapee.es/oapee/inicio/ErasmusPlus.html


 

L'experiència d'en Daniel

L'experiència d'en Daniel

En Daniel Requena Gómez va cursar anglès a l'escola i l'any 2010 va rebre una beca Grundtvig per fer un seminari a Eslovènia del 10 al 17 d'abril.

El seminari estava dedicat al treball manual. Juntament amb alumnes de Letònia, Turquia, Bulgaria i la mateixa Eslovènia, va aprendre a fer treballs de “Punt de Creu”, galetes amb pasta de mel, confecció de joies, fabricació de paper i muntatge de flors de paper. També va visitar el Museum de S.Locka i l’indret turístic de Kbled.

Ell mateix ens va comentar que va ser una experiència extraordinària. La beca el va permetre conèixer altres realitats europees, i sobretot va poder posar en pràctica l'anglès ja que en va ser la llengua vehicular.

Aquí teniu un recull fotogràfic de la seva experiència:

 


 

La Rosa Maria gaudeix d'una beca a Romania

La Rosa Maria gaudeix d'una beca a Romania

La Rosa Maria Jodar va aconseguir una beca Grundtvig a Romania dels dies 20 al 26 de març de 2011. A l'escola actualment és alumna d'anglès (segon nivell), però també va cursar informàtica anys enrera. Ella mateixa ens va relatar la seva experiència:

"Ara farà un any vaig anar a Romania gràcies al programa Grundvigt. Em vaig assabentar que existia aquesta subvenció a través de l'Escola d'Adults l'Olivera. Yolanda, la seva directora, ens va donar una xerrada informativa i em va il·lusionar tant, que vaig dir: "I perquè no?". Així que em vaig posar a buscar els temes i països que m’interessaven, i em van contestar de Romania. Vaig acceptar perquè el curs que s’impartia estava relacionat amb el món dels nens. Era un taller de titelles. Primer t’ensenyaven a treure’t la vergonya, després a actuar, a confeccionar les titelles i a inventar-te una obra interactuant amb la teva titella. Per últim, vam actuar com una gran companyia de teatre per a tots els nens del poble, Codlea. UN ÈXIT! Va ser tan emocionant que, encara que havíem après a desfer-nos de la tensió i temperar els nervis, en molts moments vaig estar a punt d’emocionar-me quan veia tots els nens que ens miraven amb la boca oberta.

Recordo que el primer dia va coincidir amb el meu aniversari i quan vaig acabar la meva presentació, es van apagar els llums, i tres nois van aparèixer amb un pastís cadascun, tres pastissos preciosos, i la resta de companys em van envoltar per cantar-me "happpy birthday to you..."....UNA PASSADA! Us heu emocionat, veritat? A mi també em va passar, m’aguantava les llàgrimes i em vaig posar a riure tot dient "thank you, thank you" per no plorar!

Ho tornaria a fer, però s’ha d’esperar tres anys. L’experiència personal, INCREÏBLE!

Vaig haver de viatjar SOLA per primera vegada a la meva vida, i a Romania. Però tot just vaig arribar a destí, em vaig sentir protegida pels membres de l’equip organitzador. Em van tractar de meravella i amb especial respecte, jo era la més gran del grup, carinyosament em deien "la mamma". No ens va faltar de res i ens van donar l’estimació que ens faltava per estar lluny de casa. Fins i tot ens van portar a visitar el castell de Dràcula a Transilvània, vam passar un dia de fred però divertidíssim.

Com no, comentar que vam fer pinya tots els participants, tot i que l’idioma em limitava força, però vaig tenir la sort que una de les noies de Polònia havia estat vivint 5 anys a Granada i em va fer d’intèrpret. Érem tres de Polònia, tres d’Itàlia, dos de Lituània, un de Turquia, dos de Romania i jo d’Espanya, bé, jo sempre deia "de Catalunya".

Ha estat l’experiència més enriquidora que he tingut fins ara".

 

A continuació teniu un petit recull fotogràfic de la seva experiència:


 

X
Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques.
Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació aquí.
Accepto