Castellano  |  Contacte

escola-aduls-t.png

Historia de l'Escola

L’Escola neix al curs 82-83 amb l’esperit que neixen la gran majoria de les escoles d’adults, com a resposta als baixos nivells d’instrucció que hi havien en les capes més populars, l’alfabetització, que més endavant es va anar transformant en un instrument cultural d’objectius més amplis.

En els seus inicis va compartir les dependències municipals amb d’altres serveis. Concretament en una sala de l’Antic Casal de Cultura. S’oferien cursos de Català i més endavant d’Alfabetització, Certificació Escolar.  Més tard es va traslladar a les escoles de primària d’ambdós nuclis, i a l’edifici del Mussolet ampliant l’oferta formativa amb cursos de Graduat escolar. Va romandre en aquestes dependències fins el curs 1997-1998, parlem de l’Escola el Turonet i del Purificació Salas Xandri.

El curs 1998-1999 el Centre es va traslladar a dos locals municipals, els baixos dels blocs de pisos coneguts per “Living”. Aquesta nova seu va permetre ampliar durant dos cursos l’oferta formativa perquè permetia fer horari de matí, tarda i vespre. Es va incloure al projecte formatiu un curs de manualitats.

El curs 2005-2006 el Centre es va tornar a traslladar al Carrer Sentmenat, 4, a l’edifici anomenat “ El Mussolet”, antiga seu de l’Escola de música. Això va permetre tenir millors espais i condicions. Es va poder portar a terme els projectes d’ensenyament informàtica, anglès, acolliment lingüístic, català inicial i castellà per a estrangers. El canvi va afavorir l’autorització del centre per part del Departament d’Ensenyament per impartir els ensenyaments de Formació instrumental (desembre 2005) i,  per impartir els ensenyaments de preparació per a les proves d’accés als cicles formatius de grau mitjà i superior (novembre del 2006). 

El curs 2007-2008 el Centre es va traslladar de forma provisional a la Masia Can Barra, mentre es feia el nou edifici. Però el canvi d’ubicació va permetre ampliar encara més l’oferta en els ensenyaments d’informàtica ja que es van adquirir nous equips informàtics. 

En el curs 2009-2010 el Centre es converteix també en centre de suport de l’IOC (Institut Obert de Catalunya) per a cursar el Graduat en Educació Secundària per adults a distància. També en aquesta època es va formar l’Associació d’Alumnes i Amics l’Olivera, creada per alumnes i exalumnes. Aquesta Associació va iniciar el seu camí organitzant petits tallers com ara fer sabó, classes de ball, com fer un hortet casolà, aprendre a fer figures amb paper maixé, però també xerrades sobre alimentació, història... i que van ajudar a complementar l’oferta de formació de l’Escola, atenent les necessitats i la demanda dels alumnes.

Al setembre del 2010 van acabar les obres del nou edifici i el Centre es va traslladar  (av. del Vallès). També en aquesta mateixa època acaben les obres d’un nou centre cívic al nucli de les Fonts, “la Torre Julià”. En aquest nou espai municipal, és on s’imparteixen els cursos que es realitzen a les Fonts. 

El curs 2011-2012 alumnes de l’Escola formen una companyia de teatre “Més o menys Teatre”  i representen la seva primera obra a la festa de Nadal. 

El curs 2015-2016 es trasllada a una nova ubicació: la Masia Can Barra que n'és la seu actual.