Castellano  |  Contacte

escola-aduls-t.png

Activitats que hi fem

A banda de les activitats acadèmiques, l’Escola ha estat un lloc de trobada i on hi caben altres activitats de caràcter sociocultural que contribueixen a una formació més integral de la persona. Així per exemple:

 
- Per Sant Jordi els alumnes elaboren una revista literària i una revista de cuina i, des de l’any 2011 es fa un tast gastronòmic de les receptes que inclouen la revista. 

- L’any 2006 alumnes de l’Escola realitzen un recital de poesia amb el suport de l’Escola de música per celebrar el Dia Internacional de la Dona.

- Durant tres anys 2006-2007-2008, per la Setmana d’Educació a l’abril, organitza una gimcana cultural per tot el poble.

- Els anys 2007-2008, participa activament en el Projecte Educatiu de Ciutat engegat per l’Ajuntament juntament amb tota la comunitat educativa de Sant Quirze.

- S’han fet visites culturals (museus, exposicions,....)  i s’ha participat en activitats organitzades per institucions o entitats del poble (conferències, cinema, tallers, concursos...). 

- Els alumnes més joves han participat en el Concurs “Carta a un maltractador” amb motiu del Dia internacional de la Violència contra les dones. 

- L’any 2005 per demanda de l’alumnat es va portar a terme per primer cop una sortida de més d’un dia, vam anar a França,  al parc Futuroscope en autocar durant un cap de setmana. La valoració va ser molt positiva pel que fa a la convivència i els valors aportats tant a l’alumnat com al professorat. 

A partir d’aquí es va planificar un viatge fi de curs a una capital europea però ja no en autocar sinó en avió i així aprofitar millor el temps.. S’ha visitat Londres, Berlín, Brussel•les, Budapest, Dublín, Cracòvia, Lisboa, Zagreb, Sofia i Viena.  

- S’ofereix orientació en el projecte europeu Erasmus+ (antic programa Grundtvig), on alumnat i professorat han pogut gaudir de beques d’estança en països europeus per a participar en seminaris, cursos, visites.. i continuar l’aprenentatge en matèria de llengua o per millorar l’activitat professional... 

- El curs 2011-2012 neix la companyia de teatre "Més o menys Teatre", davant la inquietud d'alguns alumens de formar-ne una. des de llavors han realitzat diverses representacions al poble. 

- A partir del curs 2012-2013 l’Escola ha iniciat un projecte d’orientació acadèmica i professional destinada a l’alumnat que s’està preparant per la prova d’accés a cicles formatius. En un primrr moment, el projecte es va anomenar "GPS a un millor futur" i el duia a terme per l'Associació Fem Pedagogia. 

- Actualment el programa està subvencionat per la Diputació de Barcelona i s'anomena Full de ruta. Juntament amb l'Assocació Fem Pedagogia, es dona orientació acadèmica i professional a partir de l'oferiment d' informació, assessorament, acompanyament i formació a l'alumnat dels cursos de preparació per a les proves d'accés als cicles formatius de grau mitjà i superior.

- L'Escola participa en el projecte "Aritstes a les Escoles".  Amb la finalitat d'apropar l'art a les escoles de Sant Quirze, el curs 2014-2015, es va començar aquest projecte que tracta d’introduir el coneixement de l’art plàstic per mitjà del coneixement d’un artista local. 

- Es participa en la revista digital Les Morisques cooordinat i engegat pel CRP Vallès Occidental I.

- En el curs 2016-2017 hem iniciat un procés d'orientació laboral per accedir al programa Acredita't i a les mesures formatives organitzades per l’administració pública.. Els objectius fonamentals del projecte són acreditar l’experiència professional en formació a partir de l’Acredita’t i les mesures formatives organitzades per l’administració pública. Però també, definir un projecte laboral individualitzat basat en el currículum, la xarxa de contactes, i el desenvolupament de competències.