Castellano  |  Contacte

escola-aduls-t.png

Home | Centres i etapes | Formació persones adultes | Centre municipal l'Olivera | Notícies | Aproximació a la ciència, el medi natural i el medi ambient durant la vista al museu Cosmocaixa de Barcelona

Aproximació a la ciència, el medi natural i el medi ambient durant la vista al museu Cosmocaixa de Barcelona

11/04/2011

Alumnat de diferents cursos visiten el museu Cosmocaixa de Barcelona el 7 d'abril dins del marc de la setmana de l'educació.

Una cinquantena d'alumnes de l'escola es van apropar al món de la ciència i la natura durant la seva visita al museu de Cosmocaixa. Un edifici de 30.000 metres quadrats amb espais permanents i temporals on poder experimentar, interactuar i conèixer.

Els espais permanents que van recòrrer van ser el Mur Geològic, el Bosc Inundat i la Sala de la Matèria. En el Mur Geològic van poder observar talls d'estructures geològiques amb experiments que mostren els processos geològics que les han originat. En l'espai del Bosc Inundat van endinsar-se en un tros de bosc de la selva amazònica brasilera de més de 1.000 m², rèplica exacta on descobrir la vegetació, la fauna i el clima característic d'aquest medi. Finalment, la Sala de la Matèria, una exposició de 3.500 m², en la que van poder fer un recorregut des del Big Bang fins a l'actualitat.

Però també, es van visitar dues exposicions temporals: "Dinosaures. Tresors del Desert del Gobi", i "Reciclatge". La primera és un important recull de mostres d'esquelets fòssils de dinosaures trobats al desert del Gobi, actual Mongòlia. L'exposició va permetre que els alumnes fessin un aproximació a la vida d'aquests animals, coneguessin què menjàven, com vivien o com es comportaven. A la vegada els va servir per reflexionar sobre com el canvi climàtic pot influeir en la desaparició de les espècies. La segona exposició, "Reciclatge", explica el procés de transformació de quatre tipus de residus domèstics (vidre, paper, envasos i matèria orgànica) i d'un residu industrial (coure). L'exposició els va permetre conscienciar-se sobre com en són, de valuosos, els petits canvis en els hàbits.

Durant tota aquesta visita els alumnes van tenir el recolzament d'un dossier didàctic on copsar els coneixements adquirits.