Castellano  |  Contacte

escola-aduls-t.png

Home | Centres i etapes | Formació persones adultes | Centre municipal l'Olivera | Notícies | Èxit de participació a la visita guiada de la Sagrada Família

Èxit de participació a la visita guiada de la Sagrada Família

11/04/2011

El 5 d'abril l'alumnat de l'escola va visitar la basílica de la Sagrada Família. Aquesta visita va anar acompanyada de les explicacions històriques i artístiques d'una guia. Es va fer un recorregut per les façanes, l'interior de la Basílica i el museu.

Prop de quaranta alumnes van gaudir de  l'obra arquitectònica d'estil modernista de Gaudí, que tot i inacabada ja es pot percebre la seva majestuositat. L'any 1882 es va col·locar la primera pedra d'un projecte ideat per Francisco de Paula del Villar, el primer arquitecte del temple. Un any i mig més tard,  Antoni Gaudí es va ocupar de l'obra i va capgirar el projecte inicial, per crear, al llarg de quaranta-tres anys un projecte que encara avui es continua bastint seguint els models de l'arquitecte.


La visita guiada es va fer en tres parts. La primera a l'exterior de la basílica  per observar les façanes del Naixement ,  i de la Passió, obra aquesta última de Josep Maria Subirachs; però també de l'obra escultòrica que hi contenen.


La segona part a l'interior on Gaudí  va voler que l'esplendor de la llum  fos la protagonista. La claror del sostre de la nau central a 45 metres d'alçària, il·lumina tot l'interior. Però també va utilitzar motius vegetals per aconseguir allò que ell mateix va resumir tot dient "la intimitat amb l'amplitud és la del bosc, que serà l'interior del temple". Columnes, capitells, vitralls, escultures, formen un únic conjunt innovador i excepcional, en un temple de 4500 metres quadrats.


Finalment la visita va acabar amb un recorregut per l'interior del museu on poder conèixer el present, el passat, però també el futur de la basílica.