Castellano  |  Contacte

escola-aduls-t.png

Home | Centres i etapes | Formació persones adultes | Centre municipal l'Olivera | Notícies | Prepara't per accedir a un cicle de formació professional de Grau Mitjà o Superior

Prepara't per accedir a un cicle de formació professional de Grau Mitjà o Superior

03/07/2014

Informació sobre els cursos de preparació per a la prova d'accés als cicles de formació professional de Grau Mitjà i Grau Superior, així com els resultats obtinguts pels alumnes presentats d'aquest curs.

Tot i que l'arribada de l'estiu ja és evident i que molts joves només pensen en treure'n el màxim profit, és ara el moment per a pensar en el curs vinent, començar a informar-se i prendre decisions adequades.


Per això, des de l'Escola d'Adults de l'Olivera i l'ajuntament de Sant Quirze, i amb el suport de la diputació de Barcelona, us fem arribar tota la informació que necessiteu sobre les proves d'accés a Grau Mitjà i a Grau Superior. També hi trobareu els resultats obtinguts enguany en aquests cursos de preparació i les dates de matriculació.


 A qui està adreçat? Quin és l'objectiu dels cursos?


Aquests cursos estan adreçats especialment a aquelles persones que tenen com a objectiu inscriure's a un curs de Grau Mitjà o Superior i que per tant estan compromesos en iniciar un projecte formatiu més enllà del propi curs de preparació.

Els cursos ofereixen una bona oportunitat a aquelles persones que porten temps sense estudiar o bé que no n'han tingut oportunitat. El seguiment correcte del curs dóna dret a una qualificació que es multiplica pel coeficient 0,20 i se suma a la nota de la prova d'accés, fent pujar per tant el resultat d'aquesta.

Poden accedir-hi les persones que tenen més de 18 anys o bé els compleixen durant l'any natural en què inicien la formació.

En el curs de preparació de les proves d'accés de Grau Mitjà, i només quan hi ha un motiu justificat, també hi poden accedir les persones que tenen més de 16 anys i les que els compleixen durant l'any natural en què inicien la formació.


 


Com ho fem?La metodologia se centra en el màxim aprofitament de les classes, l'atenció personalitzada i la tutoria. Cada alumne té un punt de partida diferent, i per això des de l'Escola oferim un tracte personalitzat i uns materials adequats per cadascú. El seguiment de cada alumne i la tutoria en grup són altres claus de la metodologia emprada.

L'Escola també compta amb el programa d'assessorament juvenil "GPS a un futur millor", que té per objectiu connectar els interessos dels joves amb el món laboral. 


 


Què fem? Què s'hi estudia a cada curs?Aquests estudis et preparen per presentar-te a les proves d'accés als cicles de Grau Mitjà o de Grau Superior de formació professional, d'arts plàstiques i disseny, i d'ensenyaments esportius.

La prova d'accés als cicles de Grau Mitjà consta d'una sola part comuna per a tots els alumnes, en la que es preparen les competències aquedades en llengua catalana, en llengua castellana, la social i ciutadana, en llengua estrangera, la matemàtica, en tecnologies i la d'interacció amb el món físic.

En canvi, la prova d'accés als cicles de Grau Superior consta de dues parts, la part comuna de la prova i la part específica, centrada en la branca professional que s'ha escollit.

L'alumne pot fer-ne totes dues parts en un mateix curs escolar o bé fer-ne només una, quedant la nota guardada per el següent curs.


 


Quan dura? quan es fa?Els cursos es fan en horari de tarda-vespre, pel que permeten realitzar altres activitats al llarg del dia. Tot i així, l'Escola compta amb una aula d'estudi per aquells que tinguin necessitats formatives més àmplies. Els cursos s'estenen des de l'última setmana de setembre fins a principis de maig.

La durada mínima per a la preparació de les proves d'accés a grau mitjà és de 330 hores repartides al llarg del curs, mentre que per a les proves d'accés al grau superior és de 300 hores per a la part comuna i de 99 hores per a les dues matèries de la part específica.


 


Com han anat els resultats aquest any?Enguany, els alumnes de l'Escola han obtingut uns bons resultats globals que, de mitjana, fan que un 77.5% dels presentats hagi superat la prova.

Concretament, en quant als estudiants que faran un Cicle Formatiu de Grau Mitjà, hi accediran el 82,4% dels presentats

Els estudiants presentats que faran un Grau Superior i que han superat alguna de les parts és del 74%, mentre que els que ho han fet en ambdues són el 52,2% dels alumnes presentats. 


 


Vols matricular-te? Necessites més informació?


El periode de matriculació d'aquests cursos és del 3 al 15 de setembre de 2014, a la mateixa escola. L'horari serà de 10 a 13 i de 16 a 19h.


- Centre de Formació d'Adults L'Olivera: Av. del Vallès, 97-99 baixos edifici Can Tuset  08192 Sant Quirze del Vallès - Telèfon: 937215980 - Email: aj238.eadults@sqvalles.orgPer a més informació, podeu seguir aquest enllaç al web del Departament d'Educació de la Generalitat.
- Preparació de les proves d'accés a Grau Mitjà
- Preparació de les proves d'accés a Grau Superior.


També pots veure'n el cartell promocional seguint aquest enllaç.