Català  |  Contacte

escola-aduls-t.png

Home | Centres i etapes | Formació persones adultes | Centre municipal l'Olivera | Notícies | El passat 8 de setembre la UNESCO va celebrar el Dia Internacional de l'Alfabetització

Enllaços d'interès

El passat 8 de setembre la UNESCO va celebrar el Dia Internacional de l'Alfabetització

23/10/2012

Des de fa més de 40 anys, l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) celebra el Dia Internacional de l'Alfabetització. L'edició d'enguany ha estat vinculada a la pau i s'han organitzat diferents activitats commemoratives. Entre elles una Taula rodona els dies 6 i 7 de setembre a París, seu de la UNESCO, on s'ha treballat diferents aspectes relacionades amb les polítiques de millora que la UNESCO està plantejant per aconseguir eradicar l'analfabetisme.

Actualment prop de 793 milions de persones arreu del món són analfabetes, no saben llegir ni escriure i, d'aquestes, dues terceres parts són dones. El Día Internacional recorda com l'alfabetització és un dret humà i que constitueix la base de tot aprenentatge; és un instrument per aconseguir l'autonomia personal, i el desenvolupament  social.

Per a Irina Bokova, Directora General de la UNESCO,  "l'educació atorga sostenibilitat a tots els objectius de desenvolupament i l'alfabetització és el fonament de tot aprenentatge. Proporciona als individus les habilitats per entendre el món i donar-li forma, per participar en els processos democràtics i tenir una veu i també enfortir la seva identitat cultural".

La nostra Escola també se'n fa partícep de les paraules d'Irina Bokova; i en el programa de formació bàsica ofereix cursos d'alfabetització perquè encara, a casa nostra, hi ha persones que no saben llegir ni escriure.

Per més informació visiteu el portal de la UNESCO dedicat al Dia Internacional de l'Alfabetització:

http://www.unesco.org/new/es/unesco/events/prizes-and-celebrations/celebrations/international-days/literacy-day/