Castellano  |  Contacte

escola-aduls-t.png

Home | Centres i etapes | Formació persones adultes | Centre municipal l'Olivera | Notícies | Taller sobre la RD del Congo i cinefòrum

Taller sobre la RD del Congo i cinefòrum

17/11/2014

Enguany l'Escola ha participat activament en la setmana solidària a tarvés de la realització d'un taller i el visionat d'un documental sobre les condicions de vida a la RD del Congo.

 


La darrera setmana va tenir lloc al municipi l'edició d'enguany de la setmana solidaria. Aquest any ha estat centrada en els conflictes derivats de l’accés als recursos i per això es van preparar diverses activitats dirigides als centres educatius i a la ciutadania. La setmana solidaria s'organitza des de l’Ajuntament de Sant Quirze del Vallès i la Mesa de Cooperació i Solidaritat.


L'Escola va voler sumar-se enguany a aquesta campanya i amb aquest motiu els alumnes que preparen les proves d'accés a cicles formatius van participar en el visionat del documental “Blood in the Mobile”. L'audiovisual tracta la situació insostenible que viu la República Democràtica del Congo, quant a l'agressió constant als drets humans. Des que esclatà el genocidi a Rwanda a mitjans dels 90 fins a l'actualitat les víctimes mortals i les violacions de dones i nens com a arma de guerra es compten per milions. En el transfons hi ha els interessos per l'explotació dels recursos minerals, sobretot el coltan, que Rwanda, Uganda i Burundi també volen controlar. Les multinacionals i la corrupció de part de l'exèrcit i d'algunes autoritats congoleses contribueixen en perllongar el conflicte.


Per tal d'aprofitar el màxim el visionat del documental, els alumnes van fer un taller de sensibilització dut a terme des de la ONG “la lliga dels pobles”, on van començar a aproximar-se a aquestes realitats. A partir del taller i el documental, els alumnes han realitzat activitats enfocades al treball de les competències necessàries per assolir la prova a la que es presentaran.